O Soko banji

O Soko banji – Sokobanja informacije od značaja

Sokobanja je divno, malo mesto u jugoistočnoj Srbiji, u Zaječarskom okrugu, koje iz godine u godinu postaje sve veći turistički centar ovog kraja. Nalazi se na 400 metara nadmorske visine, što utiče povoljno na klimu koja se ovde razvija. A posebnost daje i činjenica da se nalazi između dve planine, Ozrena i Rtnja. Vazduh i lekovitost banje utiču povoljno na brojne zdravstvene tegobe. Posebno za one sa respiratornim problemima. Kroz Sokobanju protiče i reka Moravica, čije su obale tokom leta prepune turista.

Turizam u Sokobanji

Razvoj turizma u Sokobanji ima viševekovnu tradiciju, više od dva veka se u ovim krajevima turizam razvija kao značajna privredna grana. Međutim, kao mesto posebnih lekovitih svojstava Sokobanja je poznata još od davnina. Prema prvim zapisima čak iz doba rimljana. O Sokobanji se pisalo još tada, a posebno se piše i sada. Sve je posećenija destinacija, kako od strane turista iz Srbije, tako i od strane turista iz okruženja.

Sokobanjska izletišta

Kada su u pitanju izletišta Sokobanja ih ima na pretek. Sokobanja je danas pravi turistički centar ovog dela Srbije, koji privlači sve veći broj posetilaca zbog svih svojih brojnih prirodnih lepota. Zatim zbog kulturnih znamenitosti, i mnogih drugih izazova. Ovaj kraj danas nudi mogućnosti aktivnog odmora i rekreacije. Dok brojni spa centri daju priliku za opuštanje i preporod. Mnogi lekoviti izvori, organizovani sportovi, izleti u prirodi, mogućnost lova i ribolova. Kao i mnogo drugih stvari možete pronaći u Sokobanji i okolini. Ovde vas čeka mnogo toga, vreme je da počnete sa otkrivanjem. Tu se nalazi i srednjevekovni grad Soko grad. Potom izletište Lepterija, brojni termalni izvori… A svake godine se ovde organizuju brojne manifestacije, koje su posećene od strane mnogih gostiju iz Srbije i inostranstva.

o soko banji

Sokobanjska Srbija – Mesto koje ćete sigurno zavloeti

Danas svi govore o Soko Banji kao mestu koje ima poseban značaj u turističkoj ponudi Srbije. Ovaj kraj je bogat prirodnim lepotama. Postoji mnogo vrsta smeštaja koji očekuju svoje goste ove sezone. Raznovrsna ponuda spremna je za sve one koji bi da svoj odmor ove godine provedu u Srbiji. Za one koji biraju baš Sokobanju. Izbor je ogroman, za sve avanturiste ovde postoje divni izazovi i mesta koja treba da posete.

Sokobanja obavezno mora biti jedna od vaših destinacija ove godine. A jednom kada ovde dođete, sigurno ćete se svake godine ponovo vraćati. Sokobanja čeka sve ljude dobre volje, i svima otvara svoja vrata, da dožive poseban odmor, za pamćenje.

Srodne teme za informacije o Sokobanji

Istorija Sokobanje

Lekovita svojstva banje

Geografski položaj Sokobanje

Manifestacije Soko Banje

Mapa Sokobanje

Podina Aqua park

Rtanj planina Srbija

Ozren planina

Soko grad

Bovansko jezero