Izletišta Sokobanja

Izletista Sokobanje

Kada birate mesto za odmor, verujemo da vam je važno šta se u tom mestu i okolini nalazi. Kako biste imali jedan sadržajan odmor. Kako biste u svakom trenutku mogli maksimalno da uživate. Bez obzira da li je u pitanju korišćenje bazena, wellness centara. Ili organizovanje izleta, poseta spomenicima prirode i kulture, i slično. Ako se odlučite za letovanje u Sokobanji, treba da znate da će vam u ovom kraju biti sigurno potrebno bar mesec dana odmora. Da obiđete sve ona divna mesta i krajeve koji vrede da se u okolini Sokobanje posete.

Izletista oko Sokobanje

Kada je u pitanju Sokobanja izletišta ima mnogo. I sigurno vam jedan odmor od deset dana neće biti dovoljan da ih sve obiđete. Zato je važno da pre polaska na put napravite plan. Šta je to što vam je najzanimljivije za posetu. Da biste mogli efikasno da iskoristite svoje dane odmora. Kada se pomene Sokobanja izletišta koja svima privlače pažnju svakako jesu Lepterija. Kao jedno od najposećenijih izletišta u ovom kraju. Zatim Sokograd, koji je nastao na ostacima antičkih ruševina. Tu je i Ozrenska pećina na preko 540m nadmorske visine. Kao i Ripaljka koji je jedan od najvećih, ali i najlepših vodopada u Srbiji.

Izletišta Sokobanja

Izvor reke Moravice, Bovansko jezero, Seslačka pećina, Jošanička banja, Oštra čuka, i mnoga druga mesta. Samo su neka od lepota i izletišta Sokobanje koja vredi posetiti. jer svako mesto ima svoju priču da ispriča, svako mesto ima svoju istoriju i svedoči o jednom davnom, drugačijem vremenu. O ljudima koji su tu živeli, o godinama koje su dolazile i prolazile. A ove prirodne lepote odolevale i opstajale.

Neka ove godine vaša destinacija bude Sokobanja šta obići sigurno se pitate – šta god od znamenitosti Sokobanje da izaberete, nećete pogrešiti. Svaki deo banje je priča za sebe. Svaka zanimljivost obezbeđuje poseban ugođaj i doživljaj same banje. Ali i spoznaju nas samih. Kada se nađete „oči u oči“ sa takvim prirodnim lepotama kakve se samo ovde mogu naći, verujemo da ćete ostati bez daha i da će vam biti žao što ranije za njih niste znali. Što ih ranije niste posetili. Kada su u pitanju izletišta oko Sokobanje, ljudi su u ovom kraju vrlo gostoljubivi. Vrlo prijatni i spremni da učine sve da se osećate kao kod kuće. Da doživite Sokobanju na poseban način, onako kako ona zaslužuje. U samoj banji i njenoj okolini toliko toga treba videti, toliko toga posetiti, da smo sigurni da će vam odmor biti vrlo sadržajan i zanimljiv, da ćete videti mnogo toga.

Planina Rtanj pravo je mesto za istraživanje i avanturu, mesto za odmor i rekreaciju, za šetnju i upoznavanje prirode. Ako ste avanturisti, ako volite prirodu i svež vazduh, ako želite da upoznate jednu novu planinu, da istražite njene lepote i priče koje se za nju vezuju, onda je Rtanj planina idealna za vas.

Ozren je poznat kao mesto lekovitih stojstava, pa se tu nalaze i dva lečilišta – za bolesti pluća i za očne bolesti, prebogata je planina ozonom, jer je poznata i kao najšumovitija planina Srbije. Na Ozrenu se nalazi i vodopad Ripaljka, kao jedan od najlepših vodopada Srbije, ali i najvećih.

Na udaljenosti od 2km od Sokobanje nalazi se Sokograd, srednjevekovni grad za koji se veruje da je nastao još u doba cara Justinijana. Smatra se da je Sokograd nastao kao utvrđenje za odbranu, kako bi se tadašnji stanovnici branili od napada Avarskih i Slovenskih naroda.

Bovansko jezero poznato je i po tome što na njemu ima nekoliko uređenih plaža, pa je jezero prepuno tokom letnje sezone. Temperatura vode tokom letnjih meseci vrlo je prijatna, a postoji i mogućnost iznajmljivanja opreme za veslanje, jedrenje, uživanje na vodi.